RESEPI






RESEPI COKLAT

Resepi ni saya dapat dalam internet. Kalau nak resepi browse aje internet. Banyak ada.

TRUFEL KELAPA
Bahan2
100g    Krim tenusu
20g     Sirap glukosa
100g    Santan
500g   Coklat putih (cairkan)
½ sudu Perisa kelapa
100g    kelapa kering diparut (hiasan)
400g   Coklat putih (hiasan)

Mari mulakan
-          Santanm krim dan sirap glukosa dididihkan.
-          Pas 2 tuang krim kedalam coklat putih yang dah dicairkan dengan kaedah double boiler. Kacau pelahan2
-          Letak perisa kelapa
-          Kacau semua sebati
-          Keraskan dalam peti sejuk dalam 1 jam. Pas2 bentuk menjadi bulat2 kecil cam bola.
-          Dah2 celup dlm coklat putiH dan golek dalam kelapa parut kering.
-          Dah siap.

CUBA TAU. SEDAP

(Sumber dipetik dari internet)